Det kan gå vilt till på skroten

januari 26, 2014

Omkring 10 personer befann sig på Ovakos avfallstipp utanför Smedjebacken i södra Dalarna med avsikt att stjäla skrot. Vad dem inte räknade med var att en av arbetarna skulle försvara skrotet med en lastmaskin.

Händelsen inträffade på torsdagseftermiddagen. Tjuvarna samlade ihop högar av sådan skrot som de hade för avsikt att ta med sig. Gruppen upptäcktes av en arbetare som för tillfället satt i en lastmaskin och med hjälp av den började mannen att sprida ut det ihopsamlade skrotet till tjuvarnas förtret. Många hårda ord delades ut varefter tjuvgänget började kasta sten mot lastmaskinen.

Föraren ledsnade på situationen och körde fram mot den minibuss som gruppen anlänt  vars tak han med hjälp av skopan tryckte ihop. Lastmaskinsföraren är nu misstänkt för skadegörelse medan tjuvarna är misstänkta för stöldförsök. Ytterligare en anmälan är gjord av lastmaskinsföraren mot gänget avseende stenkastning.

Har du också ett skrotupplag som behöver vaktas?  Uthyrning av lastmaskiner från vibebor.se  kanske är det rätta alternativet för dig..