Att välja kassasystem för din butik

februari 9, 2014

 

Med en mycket enkel och lockande prissättning tar Casio kassasystem  hem fler och fler installationer i Sverige och även i Finland och Norge.

”Vår vision är att erbjuda smarta lösningar som effektiviserar och sparar tid till ett oslagbart pris. Enkelhet och stabilitet är vår strävan.”

Casio kassasystem i Karlskrona erbjuder dig den enklaste hantering ifrån inleverans av produkt till direkt försäljning till kund.

Det är viktigt att det är användarvänligt:

Casio kassasystem är mycket enkelt att förstå och det innehåller det mesta din verksamhet kan behöva, och mer därtill!
Man kan också sammanlänka butiksdatasystem med de flesta bokföringsprogrammen.

Alla knappar är programmerbara, färg och funktion. Exempel på andra bra funktioner:

Dam med rollator slog inbrottstjuvar

februari 2, 2014

Den  äldre damen blev arg och sopade till en av inbrottstjuvarna, med all rätt, och skrämde i väg dem.

Det var i torsdags som Ebba-Britta, ensamboende i sitt radhus, fick ett besök av den mindre trevliga sorten. Hon tog fram med sin rollator från seniortoo.com mot ytterdörren, som hon öppnade för att skaka av dörrmattan. Utanför stod två okända kvinnor mellan 30-40 år bakom dörren och gömde sig. De tvingade sig in hos Ebba-Britta och sa ”in med dig igen” och ställde sig i hallen.

Kvinnorna tvingade med sig Ebba-Britta in i köket men där gick det inte riktigt som de hade tänkt sig. ”Jag slog till ena kärringen i magen” berättar Ebba-Britta. Detta fick tjuvarna att dra sig tillbaka för att lämna platsen tomhänta. Ebba-Britta klarade sig utan fysiska skador.

Nyhetsbevakning på Gotland

februari 1, 2014

Strax innan jul grep polisen två män som var full färd med att stjäla en rauk

Det var på onsdagen den 17 december förra året som polisen vid en vanlig hastighetskontroll gjorde det märkliga fyndet. I en hästtransport hade männen baxat in en rauk som dem precis hade stulit på norra Gotland. Polisen tror att männen hade för avsikt att föra rauken från ön vilket såklart är fruktansvärt olagligt och tarvligt.

Nästa vecka börjar rättegången mot de båda männen som nekar till all kännedom om hur rauken har hamnat i deras hästtransport. -Sist jag tittade var den tom helt enkelt som en av männen uttryckte sig. Vi kommer naturligtvis att bevaka rättegången på plats och kommer då att bo på hotell Visby hotellgute.se.

Fakta om raukar:

En rauk är en av abrasion formad sten, ett geologiskt vittringsfenomen som bildas när relativt mjukare bergarter vid stränder eroderas av det omgivande havet och en hårdare kärna av kalksten blir kvar. Den ännu pågående landhöjningen efter den senaste nedisningen tar raukar upp ur havet. Raukar är vanliga på Gotland, men finns också på Öland. ’Rauk’ är ett gutniskt ord, i svenskan sedan 1852, rotbesläktat via fornnordiska hraukr med bland annat råge och dialektala rök i betydelsen ’skyl’.

Gotlands mest kända rauk är Hoburgsgubben, en rauk som i en viss vinkel och med lite fantasi, liknar ett manshuvud.